Jatka byla vybudována jako jedno ze středisek ZD Kokory v roce 1992. V první fázi sloužila jen porážka hovězí a vepřová. V následujícím roce se podařilo  navázat s vařenou výrobou a v dalším roce se celý provoz rozšířil o uzenou výrobu. Masná výroba a výroba masných výrobků měly sloužit a  v počátcích také sloužily k zásobování vlastních stravovacích zařízení ZD Kokory. Následně se však stupňovala poptávka v celách regionu a rostl počet odběratelů z řad obchodníků, stravovacích zařízení, společenských a zájmových organizací i jednotlivců. Následovalo otevření dvou vlastních prodejen, první v Brodku u Přerova a později v Kokorách.   K jistému poklesu došlo na přelomu století s přebujením sítě „supermarketů“ zahraničních obchodních řetězců. V roce 2003 došlo k odstávce provozu a rekonstrukci v souladu s normami EU a od toho času má oválné schvalovací razítko.

Provoz jatky je jakousi miniaturou maso-zpracovatelského závodu, která již menší býti nemůže, všech zaměstnanců je deset. Poráží se čtyři dny v týdnu, vyrábí se dva dny v týdnu a expeduje každý pracovní den – dle potřeby odběratelů.  Na jatce se porážejí zvířata z vlastního chovu, takřka přímo ze dvora, bez stresu z dlouhé dopravy a ustájení v předporážkovém prostoru. K výrobě masných výrobků používáme maso  bez rostlinných náhražek. Výrobky, s výjimkou jitrnic,  neobsahují lepek a jsou tedy vhodné pro alergetiky pro bezlepkovou dietu. Absence náhražek zvyšuje trvanlivost a chutnost. Filosofií našeho podniku je co možná nejvíce zkrátit cestu od výroby ke spotřebě, minimalizovat dopravu, tím chránit zvířata, šetřit energie na skladování a dopravu. Naší snahou je, pro náš region zajistit na solidní úrovni zdroj kvalitních, čerstvých potravin s chuťovým laděním zdejší klasiky, z vlastních českých surovin se zaměstnanci našich obcí. Ten kdo nakupuje naše výrobky, přímo podporuje život našeho mikroregionu. 

 

Středisko jatky se nachází v Brodku u Přerova na ulici Štefánikova.

 

Druh a rozsah činnosti:

  • malá jatka s oválným razítkem zdravotní nezávadnosti, stálý dozor SVS
  • porážka ( 4 dny v týdnu ) s kapacitou 1.000 VD jednotek  / rok
  • bourárna
  • uzená a vařená výroba tepelně opracovaných výrobků
  • denní rozvoz chladírenskými vozy

 

Seznam výrobků:

  • čerstvá výseková masa (hovězí, vepřové) z vlastní porážky zvířat  z vlastního chovu
  • masné tepelně opracované výrobky uzené -  salámy, klobásy, kabanos, párky, (výrobky neobsahují lepek a jsou vhodné pro alergetiky )
  • uzená masa, uzené kosti a žebra, špek
  • masné tepelně opracované výrobky vařené – tlačenky, šunky, jitrnice, jelita, játrové paštiky
  • škvavené sádlo a škvarky

 

Kontakty:

  • objednávky - na telefonním čísle 581 741 855
  • vedoucí jatky - pan Zlámal - 602 539 224
  • účetní - paní Kudličková - 604 408 214
  • email - zd.kokory.jatka@email.cz 

Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode